Abonneer u met 50% korting
of krijg de nieuwsbrief zelfs helemaal GRATIS

Nieuwe tip:
Mediabedrijf met
5,7% dividend!

De opmars van Europese Dividend Aandelen
  

 
Vorige maand presenteerden we de nieuwe opzet van DividendRadar, als antwoord op de groeiende behoefte aan Europees dividend.

Amerika blijft de bakermat van het dividendbeleggen. Daar zal voorlopig geen verandering in komen. Toch zien we dat ook in Europa de belangstelling voor dividendaandelen toeneemt. Daar zijn verschillende redenen voor.

De rente staat al langere tijd historisch laag en steeds meer beleggers laten rentedragende producten achter zich en vinden hun weg naar de aandelenbeurzen. Dividend is dan een passend alternatief voor rente op obligaties of spaartegoed.

De meer ervaren dividendbeleggers hebben na de crisis de afgelopen jaren hun weg gevonden naar Amerikaanse dividendaandelen die met grote regelmaat een mooi dividend uitkeren. De op inkomen gerichte aandelenportefeuille neemt inmiddels voor veel beleggers een belangrijke plaats in.

Nu de dollar aan waarde verliest, is het verstandig ook naar Europese dividendaandelen te gaan kijken.

De Amerikaanse dividendportefeuille moet houdbaar zijn. De aandelen worden gekocht om voor de lange termijn een inkomen te garanderen. In die periode zal de dollar net zoals andere valuta’s in waarde fluctueren. Het is dus niet verstandig om met een kapmes door uw Amerikaanse portefeuille te gaan.

Wij adviseren u wel om parallel hieraan een portefeuille met niet-dollar aandelen op te gaan bouwen. Zo bent u in de toekomst beter ingedekt tegen fluctuaties van meerdere valuta.
 

DividendRadar voorziet in die behoefte. De focus zal liggen op Europees dividend, maar ook buiten deze regio zullen dividendaandelen niet aan onze radar ontsnappen.

 
In deze editie wijzen we u op een nieuw interessant dividendaandeel.


Europa weer aantrekkelijk voor beleggers

Na de eurocrisis, veroorzaakt door de zwakke landen in de zuidelijke regio, is Europa in staat geweest zich te herstellen. In 2016 leek er een kink in de kabel te komen door de opkomst van het populisme en de aankondiging van de Brexit.

De verkiezingen in Duitsland en Frankrijk pakten goed uit en sneden de pas af van de populisten. De economie is inmiddels op kracht gekomen en ook de angst rond de Brexit is afgenomen.

De aandacht van de beleggers is nu verplaatst naar de bedrijfsresultaten en men stelt steeds vaker vast dat veel Europese bedrijven steviger in het zadel komen te zitten. Er doet zich een interessant fenomeen voor…

De waarderingen zijn nog altijd laag.

Amerikaanse aandelen zijn (te) duur geworden en daardoor steeds minder aantrekkelijk. In Europa zijn nog genoeg aantrekkelijk geprijsde aandelen te vinden. Ook in de dividendsfeer!

Deze week presenteren we een nieuw Europees dividendaandeel. Naast het mooie dividendrendement biedt dit ondergewaardeerde aandeel ook kans op kapitaalwinst.

 

Ondergewaardeerd mediabedrijf met een aantrekkelijk dividend

De overgang van het analoge naar het digitale tijdperk is al jaren aan de gang. Het kost veel bedrijven dan ook moeite om het razende tempo, waarin de wereld verandert, bij te houden.

De verdienmodellen moeten op de schop. De opkomst van gratis diensten als Whatsapp hebben veel telecombedrijven in het hart geraakt. De gedrukte media (vooral kranten) zullen zich een ander verdienmodel moeten aanmeten en radio en TV worden steeds meer vervangen door het Internet.

Als mediabedrijf moet je in staat zijn om in deze transitieperiode het hoofd boven water te houden.

Onze nieuwe aandelentip bevindt zich in deze sferen, maar de recente ontwikkelingen duiden erop dat het herstel is ingezet.

U koopt nu tegen een aantrekkelijke prijs deze aandelen en u krijgt gelijk een dividendrendement van 5,7%.

De laatste kwartaalcijfers onderstrepen het herstel, de reclame-inkomsten liggen hoger dan het sectorgemiddelde en het bedrijf maakt een gecontroleerde groei door.
 

Alle reden om dit veelbelovende mediabedrijf toe te voegen aan onze portfolio in onze DividendRadar nieuwsbrief.

  

Kennismaken met hoge korting of zelfs gratis…

Wie interesse heeft in de internationale dividendportfolio en al een abonnement heeft op één van onze dividendnieuwsbrieven The Dividend Factory, PensioenDividend of GroeiDividend, krijgt het eerste jaar 50% korting.

Wie een combinatie-abonnement heeft, krijgt deze nieuwe nieuwsbrief voortaan GRATIS.

Wie niet tot de bovenstaande groepen hoort, betaalt €49 per kwartaal. Klik op de volgende button om u te abonneren.

START hier


Op deze nieuwsbrief geldt natuurlijk ook de niet-goed-geld-terug garantie.

Wij wensen u van harte welkom bij de nieuwe uitgave van DividendRadar. De wereld ligt voor ons open. De komende periode zullen we u trakteren op de beste dividendaandelen wereldwijd.


Succes met beleggen!

Team DividendRadar