Dividend Radar blijft uitbreiden:

Nieuwe Europese
Dividendtip start
met 5% dividend!

De opmars van Europese Dividend Aandelen

  

 
Deze maand wijzen we onze lezers opnieuw op een interessante Europese dividendtip. Europees dividend is in trek!

Onze voorlaatste tip gaat richting de 6% dividend en ons paradepaardje tipt de 8% aan…

Vandaag voegen we een interessante positie toe aan de internationale dividendportefeuille.

De dollar heeft behoorlijk in moeten leveren. Automatisch kijken dividendbeleggers naar Europa als de Amerikaanse dividendinkomsten minder worden.

Amerika blijft het Dividend-Walhalla, maar wie spreiding in de portefeuille nastreeft zal ook rekening moeten houden met waardeschommelingen van de belangrijkste valuta’s.

Ook in Europa zijn interessante aandelen te vinden met een bovengemiddeld en houdbaar dividend.

Het aandeel dat vandaag centraal staat, levert u gelijk 5% dividendrendement op!

Dit aandeel legt u rustig weg en na 10 jaar kan dit u op een 50% rendement zetten, enkel op basis van het dividend. Dan moet het dividend wel houdbaar zijn. We leggen u uit waarom we denken dat die kans groot is.

Zoals u van ons gewend bent, laten we ons niet in met exotische techno-aandelen en mijden we speculatieve beleggingen. Geen cryptogedoe of hightech bubbel aandelen.
 

We gaan voor een rotsvast dividend van een oerdegelijk bedrijf met een rijke historie. De onderneming heeft de beleggers onlangs nog getrakteerd op een dividendverhoging.

 
De royale dividendpolitiek moet een stevige bodem onder de koers kunnen leggen. Het boekjaar 2017 stond in het teken van een versterking van de solvency, in 2018 zal winstgroei het centrale thema worden en dat zal, behoudens onvoorziene omstandigheden, de koers blijven ondersteunen.


Oplopende rente werkt in het voordeel!

Beleggers kunnen last krijgen van een oplopende rente. Dit aandeel gaat hier juist van profiteren.

Het aandeel dat vandaag centraal staat is een aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Juist banken en verzekeraars spinnen garen bij een oplopende rente.
 

Resultaten

De operationele winst bedroeg over het volledige boekjaar 2017 een mooie 525 miljoen waar de analisten maar op 517 miljoen euro hadden gerekend.

De verzekeraar presteerde vooral aan de overkant van de Atlantische Oceaan stevig.

Met de nettowinst presteerde de verzekeraar duidelijk boven de verwachtingen.

De reacties van de analisten waren over het algemeen positief: het totaalbeeld van de cijfers bevestigen volgens KBC Securities dat de groep er andermaal in slaagde om sterker dan verwacht te presteren.

Gelet op de sterke Solvency II ratio van 201% kan het management zich in de toekomst blijven focussen op groei. De versterking van de kapitaalbuffer was onder andere te danken aan de verkoop van een grote portefeuille levensverzekeringen in de VS.

De Solvency II ratio stond op 31 december 2017 op 201%, tegenover 195% op 30 september. Het management is zeer in zijn nopjes over de sterkere kapitaalbuffers. In de huidige marktomstandigheden vormen die zeker geen overbodige luxe.

We leven in woelige tijden en sterke kapitaalbuffers zijn dan pure noodzaak, ook naar de aandeelhouders toe.


Gul dividend

Het verkopen van niet-kern activiteiten zal extra geld vrijmaken, boven op de gunstige winstontwikkeling. Het kan haast niet anders, dan dat de dividendpolitiek ertoe zal leiden dat er gul met dividend gestrooid gaat worden.

En let op: Als u nu koopt start u met 5%, maar dat kan vanaf dit jaar zomaar gaan oplopen!

Grote overnames lijken onwaarschijnlijk, kleinere overnames zijn wel mogelijk. We gaan er van uit dat er ook nog voldoende geld zal overblijven om meer eigen aandelen in te kopen, wat ook een koers ondersteunend effect zal hebben. Daarnaast zal verder overtollig vet weggesneden worden, wat betekent dat de kosten waar mogelijk verder verlaagd zullen worden.

 

De gunstige effecten in de VS

 
BelastingmaatregelThe Dividend Factory

De onderneming verwacht in de toekomst een gunstig effect van de door Donald Trump doorgevoerde belastinghervorming in de Verenigde Staten. Op termijn moet die verlaging de winstgevendheid in positieve zin kunnen beïnvloeden. 
 

Rente

Vooruitkijkend op 2018 moeten we uiteraard rekening houden met de rente. Een verzekeraar kan op de eerste plaats profiteren van hogere rentevoeten, want die brengen een hogere opbrengst voor de vastrentende waarden in de beleggingsportefeuille met zich mee. Dat geldt op de eerste plaats voor de VS, want de Amerikanen zitten een heel stuk verder in de rentecyclus dan de Europeanen.
 

Dividendverhoging

Op basis van de resultaten over het boekjaar 2017 zien de vooruitzichten voor het lopende boekjaar er uitstekend uit. De reactie van de beleggers op de publicatie was dan ook terecht positief. Behoudens onvoorziene omstandigheden moet er ruimte zijn voor een verdere verhoging van het dividend in de komende jaren, zodat de dividenduitkering gelijke tred kan houden met de winstevolutie.

Deze financial is dan meer dan de moeite waard om in een op dividend gerichte portefeuille te worden opgenomen, ook al omdat het aandeel op de huidige koersniveaus nog gunstig is gewaardeerd.

 

Europa weer aantrekkelijk voor beleggers

Na de eurocrisis, veroorzaakt door de zwakke landen in de zuidelijke regio, is Europa in staat geweest om zich te herstellen. In 2016 leek er een kink in de kabel te komen door de opkomst van het populisme en de aankondiging van de Brexit.

De verkiezingen in Duitsland en Frankrijk pakten goed uit en sneden de pas af van de populisten. De economie is inmiddels op kracht gekomen zo dat ook de angst rond de Brexit is afgenomen.

De aandacht van de beleggers is nu verplaatst naar de bedrijfsresultaten en men stelt steeds vaker vast dat veel Europese bedrijven steviger in het zadel komen te zitten. Er doet zich een interessant fenomeen voor…

De waarderingen zijn nog altijd laag.

Amerikaanse aandelen zijn (te) duur geworden en daardoor steeds minder aantrekkelijk. In Europa zijn nog genoeg aantrekkelijk geprijsde aandelen te vinden. Ook in de dividendsfeer!

In de laatste editie van DividendRadar presenteren we een nieuw Europees dividendaandeel. Naast het mooie dividendrendement biedt dit ondergewaardeerde aandeel ook kans op kapitaalwinst.

   

Kennismaken met hoge korting
of krijg uw abonnement helemaal gratis…

Wie interesse heeft in de internationale dividendportfolio en al een abonnement heeft op één van onze dividendnieuwsbrieven The Dividend Factory, PensioenDividend of GroeiDividend, krijgt het eerste jaar 50% korting.

Wie een combinatie-abonnement heeft, krijgt deze nieuwe nieuwsbrief voortaan GRATIS.

Wie niet tot de bovenstaande groepen hoort, betaalt €49,- per kwartaal. Klik op de volgende button om u te abonneren.

START hier


Op deze nieuwsbrief geldt natuurlijk ook de niet-goed-geld-terug garantie.

Wij heten u van harte welkom bij de nieuwe uitgave van DividendRadar. De wereld ligt voor ons open. De komende periode zullen we u trakteren op de beste dividendaandelen wereldwijd.


Succes met beleggen!

Team DividendRadar

 

PS. Klik hier voor meer informatie over het combinatie abonnement. Wij voegen DividendRadar dan geheel gratis toe aan uw abonnement.