Speciaal voor onze trouwe abonnees:

Zo krijgt u Dividend-Radar gratis

Presentatie nieuwe vastgoed positie van Nederlandse bodem

 

 
Afgelopen week presenteerden we alweer de 12e Europese dividendparel. Dit keer weer één van eigen bodem: Een oer Hollandse onroerend goed trust met dezelfde kenmerken als de Amerikaanse REIT.

Dat betekent lekker veel dividend!

REIT’s staan bekend om hun royale dividenduitkeringen. De Europese tegenhanger is een FII (Fiscal Investment Insititution). Onze nieuwe vastgoed trust is verplicht 75% van het resultaat uit te keren in de vorm van dividend.

DividendRadarDe onderneming achter onze nieuwe positie bestaat alweer 25 jaar en is actief op de Nederlandse vastgoedmarkt. De focus licht op kantoorpanden.

Een prachtaandeel voor wie liever binnenlandse dividendaandelen koopt.


Resultaten

Over het eerste kwartaal werd een winst per aandeel van 0,58 euro gerapporteerd. Een stijging met 2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een winst per aandeel van 2,35 tot 2,45 euro per aandeel.

Het management vindt het nog wat vroeg om de vooruitzichten aan te passen, maar gaf in de toelichting op de kwartaalcijfers aan dat het uiteindelijke cijfer schatplichtig blijft aan mogelijke wijzigingen in de portefeuille.

Ook de Net Asset Value was op jaarbasis gestegen. Op 31 maart 2018 bedroeg die NAV 37,23 euro, of eveneens 2% meer dan vorig jaar.

Op basis van de NAV is het aandeel zeker niet te duur gewaardeerd, zodat er nog ruimte is voor een verdere stijging.

Dat geldt overigens ook voor de ROE. Die bedraagt momenteel 13,82%, tegenover 11,24% voor het sectorgemiddelde. Misschien kan het geen kwaad om even dieper in te gaan op deze ROE, ofwel Return on Equity. Deze indicator drukt de winst van het voorbije jaar uit tegenover de boekwaarde.

In het geval van onze nieuwe positie betekent een ROE van 13,82% dat een investering van 1 euro 1,1382 euro in equity heeft opgeleverd. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de ROE, hoe aantrekkelijker het aandeel geprijsd staat.

Met een CAPM (Capital Asset Pricing Model) van 8,35% scoort het aandeel eveneens goed. Het geeft aan dat het management op een efficiënte manier gebruik maakt van het beschikbare kapitaal. En dat de gevolgde strategie ook op langere termijn gehandhaafd kan worden.

Op basis van de waarderingstechnieken scoort dit aandeel dus goed.

Op basis van de schuldpositie staat niets de verdere expansie van de groep in de weg, zeker niet tegen de achtergrond van een rentestand die in Europa nog geruime tijd laag zal blijven. Het management is er altijd in geslaagd om een goede winstgevendheid te realiseren met een beperkt aandelenkapitaal. Wanneer deze strategie in de toekomst nog geperfectioneerd kan worden, ligt verdere koersstijging in het verschiet. Het is dus een aandeel dat in de huidige situatie van lage rentevoeten hoe dan ook interessant blijft.

Uw dividendrendement: 6,1%

 

Onze portfolio groeit!

Heeft u interesse in het samenstellen van een volwaardig Europees dividendportefeuille, dan is DividendRadar een goede raadgever. Daar staan we voor!

DividendRadar is al aardig op stoom. We hebben hiermee kunnen voldoen aan het verzoek van veel van onze abonnees. Maandelijks presenteren we een nieuwe positie en de portfolio groeit en groeit.

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat we mooie dividendrendementen halen met onze Europese portfolio en… een houdbaar dividend is ons uitgangspunt!

 

Dividendrendementen DividendRadar portfolio

DividendRadar

Overweegt u een Europese dividendportefeuille op te bouwen, dan kunt u nu gratis of extra voordelig een abonnement afsluiten op DividendRadar.

   

Kennismaken met 50% korting
of zelfs gratis…

Wie interesse heeft in de internationale dividendportfolio en al een abonnement heeft op één van onze dividendnieuwsbrieven The Dividend Factory, PensioenDividend of GroeiDividend, krijgt het eerste jaar 50% korting.

Wie een combinatie-abonnement heeft, krijgt deze nieuwe nieuwsbrief voortaan GRATIS.

Wie niet tot de bovenstaande groepen hoort, betaalt €49,- per kwartaal. Klik op onderstaande button om u te abonneren.

START hier


Op deze nieuwsbrief geldt natuurlijk ook de niet-goed-geld-terug garantie.

Wij heten u van harte welkom bij de nieuwe uitgave van DividendRadar. De wereld ligt voor ons open. De komende periode zullen we u trakteren op de beste dividendaandelen, wereldwijd.


Succes met beleggen!

Team DividendRadar

 

PS:

Een combinatie-abonnement met hoge korting voor wie al onze beleggingsstrategieën wil combineren


Als extra service voor onze abonnees bieden we al enige tijd een combinatie-abonnement aan. U ontvangt voor een vast bedrag al onze nieuwsbrieven en u hebt inzage in al onze portfolio’s. De korting die u hiermee krijgt is ruim 1.000 euro. Geen kleinigheid!

Spreiden blijft het credo in beleggersland. Zeker in deze tijd. Met een combinatie-abonnement krijgt u toegang tot uiteenlopende beleggingsstrategieën. Hiermee bent u in staat een brede spreiding aan te brengen.

Uiteraard is iedereen vrij om in te gaan op dit aanbod. Wie enkel in dividendaandelen belegt, geven we een korting van 50% op een abonnement op DividendRadar. Een los abonnement kan natuurlijk ook. Wat u wilt.
 

Klik hier voor meer informatie over het combinatie-abonnement. Wij voegen DividendRadar dan geheel gratis toe aan uw abonnement.