Jaargang 2, nummer 3, 9 januari 2013

 

Elke maand wat extra inkomen

 

Eric PoelmannEen jaar of vijf geleden kregen wij de eerste indicaties dat ons pensioenstelsel toch niet zo veilig was als we lang gedacht hebben. Bovendien had marktonderzoek uitgewezen dat veel gepensioneerde beleggers graag wat meer wilden profiteren van hun vergaarde kapitaal, zonder het echt op te willen maken. Met andere woorden, oudere beleggers hadden behoefte aan een beleggingsmethode die met de regelmaat van de klok voor een uitkering zorgde, maar tegelijkertijd niet het basiskapitaal aantaste, zodat het kapitaal na overlijden aan de kinderen kon worden geschonken. Paul van den Heuvel zag een gat in de markt. Want niet alleen zag hij de mogelijkheid waarmee beleggers op deze wijze aan de slag konden, hij bedacht ook hoe zij dit konden doen, zonder gedwongen gebruik te maken van allerlei dure verzekeraars die eerst hun eigen kosten en winsten wilden opstrijken en het restant aan de verzekerde over lieten. Het idee was PensioenDividend.nl, een maandelijkse nieuwsbrief en een website vol tips over fondsen, die elke maand aan hun aandeelhouders dividend uitkeren. De nieuwsbrief werd een doorslaand succes, want voor een luttel bedrag kregen gepensioneerden informatie toegespeeld, waarmee ze eenvoudig zelf aan de slag konden. Abonnees ontdekten al snel, dat de aandelen die Paul adviseerde, inderdaad elke maand een dividend uitkeerden. Extra mooi was, dat de meeste fondsen een dividend uitkeren tussen de 8% en 10%. Veel meer dan de banken aan rente geven en zeker veel meer dan de verzekeringsmaatschappijen uitkeren. De nieuwsbrief heeft inmiddels enkele duizenden abonnees.

Afgelopen jaar heeft Paul opnieuw onderzoek gedaan, waarbij kwam vast te staan dat het niet alleen de gepensioneerden zijn die behoefte hebben aan een regelmatige extra uitkering. Door bezuinigingen van de overheid is de behoefte aan een extra uitkering nu ook bij veel jongeren aanwezig. Gezinnen met studerende kinderen bijvoorbeeld, of gezinnen die nu te maken gaan krijgen met de veranderingen in het hypotheekstelsel. Het zijn maar een paar voorbeelden, want het systeem dat Paul in zijn nieuwsbrief beschrijft, kan ook gewoon gebruikt worden om te sparen met een rente in de vorm van een dividend van 8% of meer. Daarom is er nu een tweede naam aan de nieuwsbrief gegeven: ElkeMaandDividend.nl. Hiermee wil de auteur duidelijk maken dat zijn idee, om een portfolio op te bouwen die elke maand dividend uitkeert, niet alleen voor gepensioneerden bedoeld is.

Om het allemaal voor u nog eens op een rijtje te zetten, heeft Paul een handboek geschreven, dat voor elke geïnteresseerde gratis ter beschikking staat. Afgelopen zaterdag vond ik daarover een e-mail met de mogelijkheid het handboek te downloaden. Het is een aanrader en u moet dit beslist even doen, want het kost u immers niets. Als u hier even klikt, komt u automatisch bij de e-mail van Paul uit en de rest wijst zich vanzelf. En nog even dit. De fondsen die Paul aanbeveelt, beleggen zelf in tal van aandelen, waardoor uw kapitaal maximaal wordt gespreid. Spreiding is voor mij één van de belangrijkste voorwaarden om onnodige risico’s uit de weg te gaan. Door bijvoorbeeld in tien fondsen te beleggen van ElkeMaandDividend.nl, die op hun beurt weer beleggen in tientallen ondernemingen, brengt u een maximale spreiding in uw portfolio aan.

 

Hartelijke groet,

Eric Poelmann