Jaargang 2, nummer 49, 2 juli 2013

 

Heeft de prijs van goud de bodem bereikt?

Eric Poelmann

 

Deze vraag hoor ik de laatste weken wel vaker. Maar telkens blijkt de prijs van goud, en ook die van zilver, een nieuwe bodem op te zoeken. Een dikke twee maanden geleden heb ik u in dit artikel aangegeven dat ik er nog niet van overtuigd was, dat goud zijn dieptepunt had bereikt. Om heel eerlijk te zijn, zou ik een helderziende zijn als ik nu wel zou weten of de bodem is bereikt, maar nu de prijs van goud de grens van $1200 heeft bereikt, zegt iets in mij dat we met goud wel een gokje kunnen nemen. De grafiek geeft mij daarbij echter nog geen enkele steun. Kijkt u maar:

GOLD

De afgelopen week is de prijs van een ounce goud diep gevallen, vergelijkbaar met de val midden april. Een korte termijn herstel is na deze val, net als in april, wel zeer waarschijnlijk. Ik heb in april aangegeven dat, als de koers van The Gabelli Global Gold, Natural Recourses & Income Trust (NYSE: GGN) onder $10 zou vallen, ik koper zou worden van het aandeel. Dat is vorige week gebeurd. Het fonds betaalt nog altijd 12 cent per aandeel per maand, $1,44 per jaar dus aan uitkeringen. In oktober 2008 bereikte het fonds een dieptepunt van $7,54. Het fonds heeft nu een dividendrendement van ongeveer 15%. Zakt de koers nog verder, dan stijgt het rendement navenant. Zelfs al zou het fonds zijn dividend verlagen, dan blijf ik toch van een hoog dividendrendement genieten. Ik heb me daarom voorgenomen, mijn positie uit te breiden als het fonds onder $9 zakt en dat nog een keer te doen als het fonds onder $8 mocht zakken. Ik realiseer me, dat ik daarmee een gokje neem en dat is voor deze rubriek niet gebruikelijk. Maar langzaam krijg ik het gevoel, dat goud zwaar oversold is.

Dit closed-end fonds zit ook in de advieslijst van ElkeMaandDividend.nl. Deze nieuwsbrief heeft tal van adviezen van closed-end fondsen, die elke maand een hoog dividend uitbetalen. Wilt u beleggen met regelmatig inkomen, dan moet u deze nieuwsbrief zeker eens uitproberen. 

Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann