Jaargang 2, nummer 55, 24 juli 2013

 

Buffett heeft een dividend van 50%!

Eric Poelmann

Dat kan niet, zult u misschien zeggen. Toch is het echt zo. En hij krijgt dat dividend ook nog eens van een wereldconcern. In dit geval Coca Cola (NYSE: KO). Hoe doet Warren Buffett dat? Heeft hij een speciale afspraak als groot aandeelhouder met Coca Cola? Nee! Of doet hij iets speciaals met opties? Ook niet! Maar als ik vandaag Coca Cola koop, krijg ik maar een dividend van 2,7%. Hoe kan Buffett dan 50% dividend krijgen van deze legendarische frisdrankfabrikant? Het antwoord is niet zo moeilijk. Hij werkt op een simpele manier. Veel succesvolle beleggers gebruiken deze beleggingsmethode. U kunt het ook en binnen een paar jaar een rendement maken van 10%, 20% en misschien nog wel meer.

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. De meeste beleggers kopen het liefst aandelen met een hoog dividendrendement. Zij gaan ervan uit, dat hoger dividend ook betere aandelen betekent en tot op zekere hoogte hebben ze daarin ook wel gelijk. Want met een hoger dividend heb je gewoon meer geld op je rekening, maar bij aankoop van aandelen moet je ook kijken naar de groei van het dividend en de waarschijnlijkheid dat het dividend zal blijven groeien. En als je er de tijd voor neemt, kan een aandeel met een lager dividend bij aankoop op termijn veel meer opleveren dan een aandeel met een hoog dividend. Dividend moet je namelijk niet afmeten aan de koers van het aandeel. Het dividend moet je meten aan de kostprijs die je voor het aandeel betaald hebt. Als je naar het risico kijkt, dan blijkt een aandeel met een groeidividend vaak veel veiliger te zijn dan een aandeel met een hoog dividend. Slimme beleggers weten dat en kopen aandelen met groeidividend voor de lange termijn.

Toen Buffett zijn aandelen Coca Cola kocht in 1988 betaalde de frisdrankfabrikant 8 cent dividend per aandeel, wat toen een dividendrendement betekende van 4%. Maar nadat Buffett zijn aandelen Coca Cola gekocht had, heeft de frisdrankfabrikant het dividend met 1300% verhoogd en zo zit Buffett nu op een dividendrendement van zo’n 50% gemeten aan de prijs, die hij er toen voor betaald heeft. Zo’n super rendement is dus echt niet alleen voor Warren Buffett weggelegd. U en ik kunnen dat ook krijgen, mits we maar op het goede moment de aandelen kopen, waarbij de kans op een veel hoger dividendrendement bijna verzekerd is.

GroeiDividend heeft zich in dit soort aandelen gespecialiseerd. De nieuwsbrief heeft een lijst opgesteld van 252 aandelen, waarbij het dividend jaarlijks wordt verhoogd. En daarbij geeft de nieuwsbrief ook nog eens aan, welke aandelen zijn ondergewaardeerd, zodat u niet te dure aandelen koopt, maar wel die aandelen die straks het meest kunnen opleveren. Als u maar even de tijd neemt, kunt u daarmee hele hoge dividendrendementen genereren.

Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann