Jaargang 3, nummer 22, 25 maart 2014

 

Elke maand dividend is top

Eric Poelmann
Onlangs was ik op een verjaardagsfeestje van een vriend die 65 jaar werd. Tot voor kort was dat een heugelijke gebeurtenis, want met 65 ging je met pensioen en hoefde je niet meer te werken voor je inkomen. Maar nu kijken veel gepensioneerden wat meer bezorgd. Velen vragen zich immers af of ze het beloofde pensioen wel helemaal gaan krijgen. Ook wordt de AOW leeftijd steeds verder in de toekomst geschoven en wie weet, wat daar in de toekomst nog mee gebeurt. Ik raakte in gesprek met het feestvarken en we kwamen al gauw op allerlei mogelijkheden, om via eigen middelen ook nog een extra inkomen te hebben als gepensioneerde. Eén van de mogelijkheden is te beleggen in fondsen of aandelen, die elke maand uitkeren. Natuurlijk is er dan elke maand wat extra te besteden en dat is handiger dan een uitkering van eenmaal per jaar. Voor de nieuwe gepensioneerde bleek de maandelijkse uitkering een prima oplossing.

Voor jong en oud!
Niet alleen voor gepensioneerden is de maandelijkse uitkering een goede aanpak. Ook voor beleggers die nog wat jonger zijn, zetten aandelen met een maandelijkse uitkering meer zoden aan de dijk. Want als je die uitkeringen opnieuw investeert, maak je uiteindelijk meer rendement dan bij een jaarlijkse uitkering, die opnieuw geïnvesteerd wordt. Ik heb dat eens uitgerekend over een bedrag van $100.000 met een rendement van 7% over een periode van 10 jaar. Daarbij heb ik voor het gemak even buiten beschouwing gelaten dat koersen kunnen stijgen of dalen. Bij herbelegging van maandelijks dividend is het vermogen na 10 jaar $4.251 hoger dan bij herbelegging van een jaarlijks dividend. Een tweede voordeel van maandelijks herinvesteren is dat koersrisico’s worden gespreid. Bij een jaarlijks dividend kan bij herinvestering de koers op dat moment net pieken. En dan koop je misschien te duur. Bij een maandelijkse aanpak is dat risico veel kleiner, want je investeert immers 12 keer in een jaar, waarbij het koersrisico wordt gespreid. En normaliter koop je dit soort aandelen voor een lange termijn, een “leven lang” bij wijze van spreken. Maar stel, dat je ze om de één of andere reden wilt verkopen, dan weet je zeker, dat je bij een maandelijkse uitkering niet een flink dividend mee verkoopt. En je vermijdt uitstel van verkoop tot het dividend is uitgekeerd met het risico op een groter koersverlies.

Nieuwsbrief.
Collega Paul van den Heuvel heeft een nieuwsbrief onder de naam ElkeMaandDividend waarin hij uitsluitend aandacht besteedt aan aandelen, die maandelijks dividend uitkeren. Voor de lezers van DividendRadar heeft hij alleen voor vandaag een heel klantvriendelijk kennismakingsaanbod. U krijgt zijn nieuwsbrief een kwartaal lang voor maar €9,95! Maar alleen als u zich vandaag opgeeft! Klik hier en u leest er alles over.
 

 Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann