Jaargang 3, nummer 42, 23 juni 2014

 

Geduld loont

Eric Poelmann
Beleggers spreken mij regelmatig aan over dividendzaken. Waarom dit aandeel wel en dat aandeel niet. Wat mij daarbij opvalt is, dat beleggers over het algemeen heel ongeduldige mensen zijn. Vandaag gekocht, morgen winst. Natuurlijk is snel winst maken iets, dat we altijd graag zien. Daarom zijn opties ook zo aantrekkelijk. Die kunnen immers in korte tijd in koers exploderen. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook morgen niks meer waard zijn. Veel beleggers doen niets met opties. Zij houden het liever op aandelen. En tegen deze beleggers zou ik willen zeggen, oefen wat in het hebben van geduld, in het ontwikkelen van een visie en met die visie aan de slag gaan. Op een manier dat u er ook nog rustig bij kunt slapen.

Torenhoog dividendrendement.
Voor beleggers, de in Alsmaar Meer Dividend Betalers willen investeren, is een visie voor de lange termijn onmisbaar. Ik wil dat vandaag aan de hand van een voorbeeldje, dat ik op internet tegen kwam, duidelijk maken. Stel dat u zo’n dikke 20 jaar geleden had geïnvesteerd in aandelen Procter & Gamble (NYSE: PG). Als ik de aandelensplits meereken, had u omgerekend voor die aandelen in 1993 een koers van $8 betaald. En even voor de goede orde, de aandelen noteerden vrijdag aan het slot van de beurs een koers van $79,93. Maar dat terzijde, want koerswinst is eigenlijk niet waar het in mijn column over gaat. Op het moment van aankoop ontving u een dividend van 30 cent per aandeel. Dat betekent een dividendrendement van 3,8%. Geen slecht begin. Een dividendrendement tussen 2% en 4% zien we altijd bij de Alsmaar Meer Dividend Betalers. Stel u had de aandelen vastgehouden, dat zou u elk jaar een hoger dividend op de aandelen ontvangen hebben. Op dit moment zouden de aandelen een dividend uitbetaald hebben van $2,57. Dus voor uw belegging van $8 in 1993 krijgt u nu een dividendrendement van 32%!

Geduld en visie.
Zeg nou zelf, voor een belegging in een kwaliteitsaandeel is dit toch een geweldig rendement. Het dividend is van 1993 tot nu met 776% gestegen, u hebt uw $8 investering al dubbel en dwars terugverdiend en u krijgt op die investering van $8 nog eens een dividend van 32%, dat bovendien in de komende jaren verder oploopt. Het enige, dat u naast uw investering nodig heeft, is geduld en visie. Visie, omdat u in een producent van huishoudelijke artikelen moet geloven en geduld omdat een hoog dividend bij groeidividend aandelen zich langzaam opbouwt. Ik kan u verzekeren, dat er op de beurs nog een aantal aandelen zijn met dezelfde kenmerken als Procter & Gamble. Het zijn in feite allemaal pareltjes. U kunt ze zelf zoeken, maar Eveline Vrisekoop heeft heel veel werk al voor u gedaan. Zij publiceert haar ervaringen in GroeiDividend dat u voor een paar tientjes al in huis heeft. Als u geïnteresseerd bent in deze nieuwsbrief, klik dan Hier.

 Share this page

Hartelijke groet

Eric Poelmann