Jaargang 4, nummer 14, 23 februari 2015

 

Nutsbedrijf weer koopwaardig 
 

Eric Poelmann

Met een rente bijna op nul, zijn de koersen van de nutsbedrijven de laatste tijd behoorlijk opgelopen. Maar in Amerika zien we dat de rente een bodem bereikt heeft. Met als gevolg, dat de koersen van de nutsbedrijven aan het dalen zijn. Ik heb op een substantiële daling zitten wachten en bij sommige aandelen zien we die nu ook. En als u gevoelig bent voor een aantrekkelijk dividend, dan moet u beslist eens naar het aandeel Southern Company (NYSE: SO) kijken. Het aandeel lijkt rijp om weer te worden opgepikt. Dit elektriciteitsbedrijf genereert zijn product niet alleen uit kolen, olie en gas, maar ook uit kernenergie en waterkracht. De onderneming zet elektriciteit af in de staten Alabama, Georgia, Florida en Mississippi. Het aandeel piekte in januari nog op $53,16 maar is inmiddels teruggevallen naar een veel acceptabeler koers van $46,14.

Correctie
Dat is bijna 14% lager en voor een nutsaandeel is dat een flinke koersdaling in slechts een paar weken. Zulke koersbewegingen zie je bij dit soort aandelen maar zelden in zo’n korte tijd. Dat betekent goed nieuws voor dividendbeleggers, die op zoek zijn naar een aantrekkelijk rendement. Want het aandeel heeft inmiddels bijna 62% van de koersstijging, die het aandeel sinds augustus heeft doorgemaakt, prijsgegeven en het dividendrendement ligt nu op een aantrekkelijke 4,6%. Het blijft natuurlijk wat koffiedik kijken wat de rente in Amerika gaat doen. Maar ik denk dat de Fed de rente niet of niet veel zal verhogen, om te voorkomen dat de dollar nog duurder wordt dan hij nu al is. Er is hier dus sprake van een koerscorrectie na een snelle stijging en dat kan betekenen, dat de koers binnenkort aan een volgende stijging begint.

Bij GroeiDividend van Eveline Vrisekoop staat het aandeel op overgewaardeerd. Maar onder de koers van $46 ben ik toch koper van het aandeel. Want ik verwacht bij de eerstvolgende dividenduitkering toch weer een stijging van het kwartaaldividend met 1 cent, waarmee het dividendrendement uit zou komen op 4,65%. En dat is bij de huidige lage rentestand niet te versmaden. Wilt u meer over GroeiDividend weten, klik dan hier.
   

Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann