Jaargang 4, nummer 42, 08 juni 2015

 

Een vergeten aandeel

Eric Poelmann 
Veel beleggers zijn op zoek naar inkomen, maar veel keuze hebben ze niet. De banken betalen voor spaarrekeningen bijna niets meer en de Rabo is zelfs al de mogelijkheid aan het voorbereiden om klanten te laten betalen voor het geval ze willen gaan sparen. De rente op staatsleningen is ook erbarmelijk, maar daar zit nu iets van verbetering in. De staatslening die ik volg, de 7½% NL 93-23, is de laatste weken toch wel wat in koers gezakt van 157 naar 150, maar nog altijd veel te duur. De beste manier om nog wat te verdienen is en blijft op dit moment de aandelenbeurs. Aandelen bieden minder veiligheid dan de Nederlandse staatsobligaties. Daar hoeven we niet over te twijfelen. Maar de hoogte, die de staatsobligaties nu hebben bereikt, bieden wel één zekerheid. Ze zullen in koers gaan dalen. De komende 7½ jaar verliest de 30 jarige lening een derde van zijn waarde. Daar hoeft u niet aan te twijfelen. En dan blijft er weinig over van de 7½% rente, die u nog krijgt.    

Reden genoeg om naar alternatieven te zoeken op de beurs. U kunt natuurlijk uw oog laten vallen op aandelen als Coca-Cola, Johnson & Johnson of Procter & Gamble. En ik geef u in dat geval geen ongelijk. Er zijn nog andere mogelijkheden, waar beleggers wat minder aandacht voor hebben, maar die daarom minstens zo attractief zijn. Want die aandelen geven naast een mooi rendement, ook de mogelijkheid voor nog wat meer groei van uw kapitaal. Het is de moeite waard om te zoeken naar dat soort aandelen en vandaag behandel ik er één. Het is een aandeel met iets minder dan 3% dividendrendement en een interessant groeipotentieel.

Het gaat om een regionale bank in Amerika, de Cullen/Frost Bankers (NYSE: CFR). Deze wat kleinere bankier, gevestigd in het zuidwesten van Amerika, heeft de laatste 22 jaar elk jaar zijn dividend weten te verhogen. Onlangs werd het kwartaaldividend met 4% verhoogd naar 53 cent. Daarmee komt het dividendrendement uit op 2,8%. Deze bank werd in 1868 opgericht en heeft dus al menige storm doorstaan. De bank bedient zowel de zakelijke als de particuliere markt met een rij van producten. Niet alleen is het dividend verhoogd, de bank heeft ook een budget van $100 miljoen opzij gelegd voor de inkoop van eigen aandelen in de komende twee jaar. De aandeelouders profiteren ook hiervan, omdat het de waarde van de overblijvende aandelen verhoogt.   

De bank maakte in het eerste kwartaal dit jaar een winst van $1,10 per aandeel. Een cent meer dan de analisten op Wall Street hadden ingeschat. Gebaseerd op deze winst, komt de payout ratio uit op 48,2%. Daarmee is de kans groot, dat het dividend ook de volgende jaren weer wordt verhoogd. De koers ligt met $76,06 iets onder de topkoers van $82. Cullen/Frost Bankers is een aandeel, waar u de komende jaren nog veel plezier aan kunt beleven. 

Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann