Jaargang 4, nummer 63, 7 september 2015

  

Mooi rendement in media

Eric Poelmann

 
Zitten we in een correctie of zitten we in het begin van een bear market. In Amerika zijn de meeste specialisten er nog niet uit. Een correctie was hoog nodig en kan een min opleveren tot wel 20%. Zover zijn we nog lang niet. Als we in een bear market zitten, kan de daling doorgaan tot 50%. Zover zal het denk ik niet komen, maar ik houd wel rekening met een stevige correctie. Als dividendbelegger houd ik wel van correcties. Het geeft mij altijd kans aandelen op te pakken, die op een lager niveau meer rendement opleveren. Nu zult u misschien denken, dat de beurs nog lager kan. Inderdaad, dat kan. Maar als ik een aandeel tegenkom, dat ik graag voor de lange termijn wil hebben en een mooi rendement heeft, dan koop ik dat.

Mediasector
Zo’n aandeel is Gabelli Multimedia Trust (NYSE: GGT). Het gaat hier om een closed end fund, dat gespecialiseerd is in media en technologie-aandelen. Het aandeel is niet zo gevoelig voor veranderingen in de rente, maar de afgelopen weken heeft de koers van het aandeel een gevoelige tik gekregen door de sell-off in de media sector. Aanleiding was de commotie rond het Disney aandeel, waarover ik u vorige week al wat vertelde. Hoewel Disney met een winststijging van 11% kwam, ging het aandeel hard achteruit en trok daarmee een aantal aandelen in dezelfde sector mee de diepte in. Oorzaak was ESPN, de sportzender van Disney. De onderneming heeft een vermogen in ESPN geïnvesteerd, maar Disney kwam met een onverwacht lager aantal abonnees op de proppen. Daardoor viel de winst vaan Disney lager uit dan verwacht.

Hoog dividend
Wall Street was onaangenaam verrast door dit nieuws en dat trof de koersen van veel media ondernemingen. Alsof het tijdperk van televisie aan de vooravond van een einde staat. De daling van de koers van Disney vind ik overdreven en dat aandeel maakt overigens maar één procent uit van de portfolio van Gabelli Multimedia. Disney werkt hard aan kostenbeheersing bij ESPN en komt bovendien in december met een nieuwe Star Wars film en een Star Wars attractie in de Disney parken. Over Disney maak ik me niet zoveel zorgen. En over Gabelli Multimedia Trust al helemaal niet. Als u het aandeel niet heeft, dan heeft u nu de kans een aandeel met een prachtig dividendrendement aan uw portfolio toe te voegen. Na de media sell-off noteert de koers van het aandeel 10% onder de intrinsieke waarde (net asset value). Normaal ligt de koers zo’n 4% onder de intrinsieke waarde, dus het aandeel is op dit moment een koopje. Gabelli Multimedia Trust kent een kwartaaldividend van 22 dollarcent per aandeel. Daarmee komt het dividendrendement uit op 11,1%. Als u wat tegendraads durft te beleggen, kunt u nu een mooi resultaat behalen.

Wilt u meer weten over closed end fondsen, die momenteel een momenteel een hoog dividend uitkeren, dan zou u een abonnement moeten nemen op ElkeMaandDividend van Paul van den Heuvel. Hij heeft een portfolio vol met closed end fondsen, die een heel hoog dividend uitbetalen en dat bovendien nog eens elke maand doen. Ideaal als u het inkomen van uw beleggingen nodig hebt om van te leven. Wilt u meer hierover weten, klik dan hier

Share this page

Hartelijke groet,

Eric Poelmann