Nieuwe positie van DividendRadar:

7% Europees Dividend en
betaal GEEN BRONBELASTING

NIEUW: Duurzame energie als basis voor een
jarenlang vorstelijk inkomen uit dividend

    

 
We hebben weer een prachtaandeel voor onze Europese dividendportefeuille gevonden. Een juweel!

De belangrijkste feiten:

  • Leverancier van energie met groene ambities
  • 21.000 werknemers
  • Aandeel is ondergewaardeerd
  • Rond de 7% dividendrendement ZONDER BRONBELASTING
  • Dividendhistorie: 

DividendRadar

Deze feiten bevallen ons! Alle reden om u nader kennis te laten maken met de nieuwe positie van DividendRadar.


Nieuwe positie

De onderneming achter het aandeel van de maand april heeft een duidelijke missie: het leveren van energie op een betrouwbare en duurzame manier. Met daarbij ook veel aandacht voor de aandeelhouders, want die worden verwend met een dividendrendement van rond de 7%.

Het aandeel heeft een correctiefase achter de rug, wat de kans biedt het aandeel nu goedkoper aan boord te halen.

De onderneming is actief in een aantal segmenten van de energiemarkt, zoals het opwekken van elektriciteit, de distributie van aardgas en elektriciteit, het opslaan van aardgas en het onderhoud van de infrastructuur voor de energiesector.

Het bedrijf blijft één van de belangrijkste leveranciers van hernieuwbare energie, waarbij de klant (en dus ook de prijs) centraal blijft staan. Groene energie is nog wat duurder, dus in het belang van de klant gaat men omzichtig om met de invoering ervan. De prijs is een belangrijk thema. Een realistisch standpunt in onze ogen.


Ambitie

De boodschap van de CEO is duidelijk: Het bedrijf heeft de ambitie een belangrijke speler op de energiemarkt te zijn en te blijven. Energie staat meer dan ooit in de belangstelling en het zal duidelijk zijn dat de sector aan de vooravond van grote veranderingen staat.

Het komt er op aan om daar tijdig op in te spelen en dat is precies daar waar de onderneming zich momenteel op focust.

Enkele maanden geleden heeft het management de vooruitzichten voor het lopende boekjaar naar boven aangepast.

Die opwaartse aanpassing had op de eerste plaats te maken met een stijging van de productie met 25% in het segment van de hernieuwbare energie.

Windenergie en hydro (water) productie stegen respectievelijk met 33% en 19%.

Beleggers worden dagelijks geconfronteerd met de kansen en bedreigingen die er liggen in de energiemarkt. Het is belangrijk een onderneming op dat aspect goed te doorgronden. Dat geldt ook voor een degelijke energiemaatschappij zoals vandaag aan u gepresenteerd wordt.

Er is behoorlijk wat concurrentie op deze markt en fusies komen steeds vaker voor. Dat vergt veel strategisch inzicht, waar het zeker niet aan ontbreekt bij dit prachtig bedrijf. In onze nieuwsbrieven gaan we uitgebreid op deze zaken in.


Een prachtig dividend zonder bronbelasting!

Is dit aandeel op de huidige koersniveaus een interessante investering? Op deze vraag kunnen we alleen maar volmondig ‘ja’ antwoorden. Op basis van de fundamentals moet de huidige dividenduitkering moeiteloos gehandhaafd kunnen worden. De Return on Investment (ROE) bedroeg 24,14% over de afgelopen 12 maanden, tegenover een sectorgemiddelde van slechts 8,01%.

Het bedrijf, dat in 1989 werd opgericht, is met meer dan 21.000 werknemers één van de grotere spelers op de energiemarkt.

DividendRadarHet bedrijf heeft een dividend pay-out van 68,23%. Het is de bedoeling van het management dat deze ratio over een periode van 3 jaar wordt opgetrokken tot 76%. De trackrecord wat het dividend betreft mag gezien worden. Over de afgelopen 10 jaar is het dividend gestaag opgelopen.

Wie nu koopt, krijgt gelijk rond de 7% dividendrendement en u betaalt geen bronbelasting.

Het bedrijf is zonder enige twijfel een betrouwbare betaler van het dividend. Over de gehele periode werd geen enkele keer het dividend overgeslagen. Ook op het vlak van groei van de winst per aandeel in procenten heeft ons nutsbedrijf het beter gedaan dan de Global Electric Utilities index, die het gemiddelde van de sector weerspiegelt.

 

Korting!

Volgens de berekeningen van de analisten ligt de koerswaarde ruim 10% onder de intrinsieke waarde. We kopen dus tegen een mooie prijs.

Of dit zo blijft, is afhankelijk van enkele factoren waar het bedrijf zelf weinig greep op heeft. De energiemarkt is volop in beweging en overheden bemoeien zich steeds meer met de invoering van duurzame energie en zijn alert op prijsbepalingen. Dat kan zowel in het voordeel, als in het nadeel werken.

Op de kwaliteit van het management valt niets aan te merken en dus zijn we ervan overtuigd dat dit aandeel in de juiste omstandigheden hogere koersen moet aankunnen en waarbij het aantrekkelijke dividendrendement uiteraard als een extra trekker kan fungeren.

 

Onze portfolio groeit!

Heeft u interesse in het gaan samenstellen van een volwaardig Europees dividendportefeuille, dan is DividendRadar een goede raadgever. Daar staan we voor!

DividendRadar is al aardig op stoom. We hebben hiermee kunnen voldoen aan het verzoek van veel van onze abonnees. Maandelijks presenteren we een nieuwe positie en de portfolio groeit gestaag.

Voorlopig richten we ons op Europese dividendaandelen, maar mettertijd steken we de Europese grenzen over om ook de internationale markten te verkennen. Niet dat we daar onbekend zijn, maar eerst bestrijkt onze radar de Europese beurzen. Focus is belangrijk! Zeker nu de markten wereldwijd volop in beweging zijn.

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat we mooie dividendrendementen halen met onze Europese portfolio. En… een houdbaar dividend is ons uitgangspunt!

 

DividendRadar

 

We tellen nu 10 posities, maar het aanbod zal de komende periode snel uitgebreid worden met prachtige posities die op onze watchlist staan. U kunt nog veel van ons verwachten.

De portfolio doet het voortreffelijk!

Overweegt u een Europese dividendportefeuille te gaan opbouwen of uitbreiden, dan kunt u nu gratis of extra voordelig een abonnement afsluiten op DividendRadar.

   

Kennismaken met hoge korting
of krijg uw abonnement helemaal gratis…

Wie interesse heeft in de internationale dividendportfolio en al een abonnement heeft op één van onze dividendnieuwsbrieven The Dividend Factory, PensioenDividend of GroeiDividend, krijgt het eerste jaar 50% korting.

Wie een combinatie-abonnement heeft, krijgt deze nieuwe nieuwsbrief voortaan GRATIS.

Wie niet tot de bovenstaande groepen hoort, betaalt €49,- per kwartaal. Klik op de volgende button om u te abonneren.

START hier


Op deze nieuwsbrief geldt natuurlijk ook de niet-goed-geld-terug garantie.

Wij heten u van harte welkom bij de nieuwe uitgave van DividendRadar. De wereld ligt voor ons open. De komende periode zullen we u trakteren op de beste dividendaandelen wereldwijd.


Succes met beleggen!

Team DividendRadar

 

PS:

Een combinatie-abonnement met hoge korting voor wie al onze beleggingsstrategieën wil combineren


Als extra service voor onze abonnees bieden we al enige tijd een combinatie-abonnement aan, waarmee u voor een vast bedrag al onze nieuwsbrieven ontvangt en inzage hebt in al onze portfolio’s. De korting die u hiermee krijgt is ruim 1.000 euro. Geen kleinigheid!

Spreiden blijft het credo in beleggersland. Zeker in deze tijd. Met een combinatie-abonnement krijgt u toegang tot uiteenlopende beleggingsstrategieën. Hiermee bent u in staat een brede spreiding aan te brengen.

Uiteraard is iedereen vrij om in te gaan op dit aanbod. Wie enkel in dividendaandelen belegt, geven we een korting van 50% op een abonnement op DividendRadar. Een los abonnement kan natuurlijk ook. Wat u wilt.
 

Klik hier voor meer informatie over het combinatie-abonnement. Wij voegen DividendRadar dan geheel gratis toe aan uw abonnement.