Nieuwe positie: Hoog Dividend met 5G netwerk

De Dividendtoppers
uit Europa 

Oerdegelijke aandelen tot 10% Dividend Rendement

   

 
De implementatie van het 5G netwerk is de belangrijkste uitdaging waar de telecomsector in de komende jaren mee wordt geconfronteerd.

Momenteel bellen en internetten we met onze mobiele telefoon of tablet via het 4G netwerk. Met de komst van het uitgebreide 5G zal de capaciteit enorm toenemen. 5G is honderden keren sneller.

Er kunnen veel meer gebruikers tegelijkertijd op het netwerk, het bereik zal veel groter zijn, het is zuiniger in gebruik en de verbindingen zullen stabieler en betrouwbaarder zijn.

Dit betekent een revolutie in de telecommunicatie!

Wij als dividendbeleggers kunnen alvast onze voorbereidingen treffen, waarbij we nu al een dividendrendement van bijna 5% halen en we ontvangen de komende jaren elk kwartaal een dividend dat in onze ogen alleen maar kan oplopen.

Het Scandinavisch telecombedrijf dat wij adviseren, boekt al jaren prachtige resultaten. We beginnen met het dividendverloop over de afgelopen jaren:

  

Dividendverkoop Scandinavisch Telecombedrijf

DividendRadar

Zo, de toon is gezet. Dividend liegt niet. Een onderneming kan het niet volhouden om zonder voldoende winst, blijvend een oplopend dividend uit te keren.


Volop kansen voor de echte kwaliteitsbedrijven

De telecomsector heeft het moeilijk. De concurrentie is moordend en de gratis diensten hollen het verdienmodel uit echter, de kwaliteitsbedrijven die over een sterk management en een dito balans beschikken, zullen als eerste profiteren van de nieuwe ontwikkelingen in de telecommunicatie.

Met de komst van 5G kan de geconnecteerde wereld op grote schaal doorbreken. Woningen, kantoren, bedrijven, steden en voertuigen (denk aan de autonome auto) zullen allen met elkaar verbonden zijn.

Dat biedt nieuwe groeikansen voor een sector die momenteel moeite heeft te blijven groeien. Die groei zal wel een prijs hebben: voor 5G zijn meer zendmasten nodig dan voor 4G. De hele (technische) infrastructuur zal aangepakt moeten worden.

Maar tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers herhaalde de CEO dat de groeimogelijkheden voor bedrijven die tijdig op de 5G trein springen, vrijwel eindeloos zijn.

Het management heeft al herhaaldelijk te kennen gegeven deze trein niet te willen missen, want 5G zal de resultatengroei in een hogere versnelling brengen.

En dat betekent simpelweg op termijn ook meer dividend. We zullen wel wat geduld moeten hebben, want de kosten gaan voor de baten.

Maar starten met bijna 5% dividend is een prima uitgangspunt


De eerste resultaten zullen uit de
groeimarkten komen

De Verenigde Staten, China, Japan en Zuid-Korea zijn al begonnen met het uitrollen van de 5G infrastructuur. Europa is volop in de voorbereidingen, maar zal wat later zijn met de realisatie ervan.

Het komt er dus op aan om bij de ‘early movers’ te horen. Want de verdiensten gekoppeld aan de komst van de nieuwe versie van mobiele telefonie kunnen gigantisch zijn, zeker wanneer ook de 'Internet of Things' in rekening wordt gebracht.

Daarom is het zaak op tijd aan te haken

Een belangrijke troef voor ons bedrijf is dat het buiten Scandinavië ook in grote delen van Azië een vinger in de pap heeft. Een regio die op het vlak van 5G een enorm groeipotentieel te bieden heeft.

De onderneming is internationaal georiënteerd, wat een groot voordeel is bij de implementatie van 5G.

 

Waarom moet de belegger in dit
aandeel beleggen?

We hebben het gehad over het groeipotentieel verbonden aan de komst van 5G, waarbij deze onderneming bovendien zijn buitenlandse ervaring kan inbrengen.

Wat de indicatoren betreft: vooral de Return On Capital Employed (ROCE), die aantoont hoeveel een bedrijf verdient aan zijn investeringen, is indrukwekkend.

Die ROCE bedraagt 20%, tegenover een sectorgemiddelde van slechts 8,60%

Of met andere woorden: De onderneming slaagt er beter in dan de branchegenoten om de gedane investeringen te doen renderen.

Wanneer ze dit kunstje nog eens met 5G overdoen, kan de winst fors exploderen

Naast het mooie dividend dat we nu al krijgen, is het groeipotentieel een belangrijke factor die pleit voor een belegging in de aandelen van dit bedrijf.

 

Dat het bedrijf al jaren goed valt bij de beleggers, blijkt wel uit het koersverloop. In de afgelopen 24 maanden is er veel gebeurd op de beurzen. Het aandeel groeide in deze periode met 21,5%, de S&P500 met 18,4%.


Dividend

Het belonen van de trouwe aandeelhouders is voor deze telecomgigant geen loos begrip. Eerder hebben we de opwaartse trend van het dividend gezien.

Het bedrijf kondigde recent aan om 3% van de eigen aandelen in te kopen, uiteraard met de bedoeling om de koers te ondersteunen. Maar de aandeelhouders willen nog meer…

Voor het management wacht nu de schone taak een evenwicht te vinden tussen investeringen in toekomstige groei en beloning van de aandeelhouders. Het huidige dividendrendement van ongeveer 5% is ons inziens voorlopig voldoende, toch zeker om een aankoop van het aandeel te rechtvaardigen.

Naarmate de groei versnelt, zal er vanzelf ruimte vrijkomen voor een verdere verhoging van het dividend.

 

Onze Europese Hoog Dividend portefeuille groeit

Onze populaire Europese Hoog Dividend portefeuille groeit en groeit. We selecteerden de parels onder de dividendaandelen.

Ondanks dat Europa kampt met zorgen en zorgenkindjes als Italië en het afvallige Engeland, blijven wij ons focussen op de kracht van een bedrijf en of het in staat is over een langere periode een houdbaar dividend uit te keren.

Dat leverde een uitgebalanceerde en gespreide dividendportefeuille op. De volgende tabel is daar een weergave van. Bij elke positie staat het actuele dividendrendement. De dividenduitkeringen vinden minimaal twee keer per jaar plaats.

DividendRadar

Ga nu inkomensgericht beleggen met Hoog Dividend aandelen uit Europa.

 

DividendRadar

 

Extra voordelig kennismaken

Donderdag 28 maart verscheen de nieuwsbrief waarin het telecombedrijf uitgebreid wordt besproken. U kunt nu de de DividendRadar nieuwsbrieven lezen tegen minimale kosten. 
  

Met het instap-abonnement heeft u recht op ALLE services: u krijgt nieuwe aandelentips in de maandelijkse nieuwsbrief en u krijgt telkens een nieuwe update van uw portfolio. U krijgt tevens toegang tot alle speciale secties op onze website. De aandelenportfolio wordt voor onze abonnees dagelijks geactualiseerd.

 
U kunt nu voordelig abonnee worden tegen
 het lage bedrag van €14,95.

 
Voor dit lage bedrag kunt u zelf de conclusie trekken of deze nieuwsbrief iets voor u is. Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Is het toch niet wat u dacht, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om toezending te stoppen. 

U maakt gelijk gebruik van al onze services en u krijgt vandaag nog toegang tot de complete Europese Dividend Portfolio. U ontvangt tevens alle nieuwsbrieven met tips, informatie en nieuwe aanbevelingen! En dat de eerste 3 maanden voor slechts €14,95.  

DividendRadar 

 

Niet goed, geld terug!

Ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie.

Als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven in Nederland en België, geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie waar u ons aan mag houden.

U betaalt tijdelijk de lage instapprijs van €14,95 en maakt gelijk kennis met de complete portfolio en al onze services, waaronder de maandelijkse nieuwsbrief met nieuwe tips die u voor een periode van 90 dagen ontvangt.

START hier

Succes met beleggen!

Team DividendRadar

 

PS:

Wie een combinatie-abonnement heeft, krijgt DividendRadar voortaan GRATIS!


Als extra service voor onze abonnees bieden we al enige tijd een combinatie-abonnement aan. U ontvangt voor een vast bedrag al onze nieuwsbrieven en u hebt inzage in al onze portfolio’s. De korting die u hiermee krijgt is ruim 1.000 euro per jaar. Geen kleinigheid!

Spreiden blijft het credo in beleggersland. Zeker in deze tijd. Met een combinatie-abonnement krijgt u toegang tot uiteenlopende beleggingsstrategieën. Hiermee bent u in staat een brede spreiding aan te brengen. Uiteraard is iedereen vrij om in te gaan op dit aanbod.  

Klik hier voor meer informatie over het combinatie-abonnement. Wij voegen DividendRadar dan geheel gratis toe aan uw abonnement.