Hoe u een inkomstenstroom opbouwt,
die alsmaar blijft groeien

  

150_de_heer_poelmann.jpgWij Nederlanders zijn een spaarzaam volk. Veel van ons geld brengen we onder op spaarrekeningen in de hoop dat we eens genoeg hebben om er onze oude dag mee te financieren of andere leuke dingen mee te doen. Maar als ons de laatste jaren iets is duidelijk geworden, dan is het dat sparen veel onzekerheid kan geven. Onzekerheid omdat de rente bijvoorbeeld alsmaar lager is geworden, of erger nog, de bank waar we ons geld hadden ondergebracht zijn deuren moest sluiten.

Er zijn ook andere manieren om te sparen. Vandaag wil ik er eentje uitlichten die in Nederland nog vrij onbekend is. Dat is sparen met aandelen, waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien. Dit gebeurt met aandelen van bedrijven, die absolute marktleiders zijn in de sector waarin ze werkzaam zijn. Ze hebben een alsmaar groeiende cashflow en keren die uit in de vorm van een alsmaar hoger wordend dividend. Sommige van die marktleiders hebben hun dividend al 40 jaar aan een stuk laten stijgen.

Velen onder u geloven daar niet in en willen hun kapitaal niet in dit soort aandelen onder brengen. Daarom wil ik u vandaag proberen ervan te overtuigen dat beleggen in deze aandelen bijna het zekerste is, dat u op de beurzen kunt ondernemen. Deze aandelen zijn onverslaanbaar. Ja, ze kunnen in koers stijgen en dalen, maar ze zijn een constant stijgende bron van inkomsten, jaar in jaar uit.

Ik ga u aan de hand van twee voorbeelden laten zien hoe dit werkt.

Het eerste voorbeeld is Wal-Mart (NYSE: WMT). Kijkt u eens hoe bij deze onderneming het dividend de afgelopen 10 jaar is gegroeid:

400_dr1.jpg

De groei van het dividend is eindeloos. Het dividend van Wal-Mart is elk jaar hoger geworden, jaar na jaar… In tijden van voor- en tegenspoed. Crisis of geen crisis. Hoge olieprijs of lage olieprijs. U ziet het, ook in 2008 en 2009 is het dividend van Wal-Mart gestegen. Gemiddeld met meer dan 15% per jaar. En Wal-Mart staat niet alleen.

Ik geef u nog een voorbeeld van een steeds meer betalende onderneming. Dat is Medtronic (NYSE: MDT). Want ook bij Medtronic groeit het dividend jaar na jaar. Deze onderneming betaalt al 34 jaar, elk jaar een hoger dividend. De laatste 10 jaar is het dividend jaarlijks met meer dan 14% gestegen:

400_dr2.jpg

Ook hier speelde de crisis geen rol. Om duidelijk te maken hoe indrukwekkend deze stijgingen zijn, vergelijk ik de bovenstaande grafiek met het totale dividend dat de S&P 500 aandelen de laatste 10 jaar hebben uitbetaald:

400_dr3.jpg

Ook geen slechte ontwikkeling. Over de hele periode zien we een flinke stijging. Maar toen de crisis om de hoek kwam, hebben veel bedrijven hun dividend naar beneden bijgesteld met als gevolg dat het totaal momenteel op het niveau zit van 2006. Er is dus 5 jaar groei weg. Als u van dat dividend moet leven of er op een andere manier van afhankelijk bent, doet dat pijn.

Wal-Mart en Medtronic hebben ook in de moeilijke jaren hun dividend kunnen laten doorgroeien. Een relatief kleine groep aandelen van grote bedrijven doen dat ook. Als u daarin belegt, hebt u de grootste mate van zekerheid dat uw dividendinkomen stabiel blijft groeien.

Er is in Nederland een nieuwe nieuwsbrief, GroeiDividend.nl, dat zich op deze aandelen heeft gespecialiseerd. De nieuwsbrief heeft alle toppers voor u op een rijtje gezet en heeft daar bovendien nog iets aan toegevoegd. Er is een systeem ontwikkeld, waarmee u nog iets meer met deze groep aandelen kunt verdienen door ideale aan- en verkoopmomenten te bepalen. De nieuwsbrief heeft een top tien van aandelen met alsmaar groeiende dividenden, die u op dit moment gunstig kunt kopen. Elke maand wordt die aan de hand van de koersontwikkelingen bijgesteld.

Ook bij deze aandelen geldt dat u een mandje van GroeiDividend.nl aandelen moet samenstellen om de zo noodzakelijke spreiding te realiseren. GroeiDividend.nl helpt u daarbij.

 

Hartelijke groet,

Eric Poelmann